CEPHE GİYDİRME UYGULAMALARI
Cephe giydirme sistemleri
Dış Cephe Sistemleri
Cam Cephe Sistemleri
Cam cephe sisteminin özelliği,cephe yüzeyinde her hangi biralüminyum montaj elemanı görmeksizin, camların arasında 15 mm derz olacak şekilde, kasetlere yapıştırılmış camlı panellerin yan yana mekanik olarak montaj edilmesidir. Cam cephe sistemi ; istenilen türde, silikon, kapaklı ve yarı kapaklı olarak uygulanır.Cephede kullanılacak ısıcamlarınkombinasyonu binanın kullanım amacı, cephesi, bulunduğu yerdeki hava ve iklim şartlarına uygun performans değerlerini taşıyan camcinslerine ve projesinin tasarımına uygun cam rengine göre belirlenir.
Silikon (Cam) Cephe Giydirme Sistemleri
Silikon veya cam cephe giydirme sistemleri, cephede sürekli cam görüntüsünün olması istenildiğinde kullanılan giydirme cephe uygulamasıdır. Bu sistem, kapaklı giydirme cephe sistemindekine benzer ızgara sisteminin oluşturulması ve ızgara aralıklarına alüminyum çerçevelere yapıştırılmış cam kasetlerin takılması ile gerçekleştirilmektedir.Silikon giydirme cephe sisteminin uygulanacağı yapıdan alınan ölçülere göre hazırlanacak imalat projesine uygun olarak düşey taşıyıcı ve yatay taşıyıcı profillerin gerekli kesim, delik, kanal vb. işlemleri tamamlanır. Giydirme yapılacak yapının kat döşemelerine, ayarlı ankrajlara düşey taşıyıcıalüminyum profiller asılır. Düşey taşıyıcılar arasına yatay taşıyıcı profiller bağlanarak,giydirme cepheyi oluşturacak ızgara sistemi hazırlanmış olur.
Alüminyum Giydirme Cephe Sistemleri ve Kullanım Alanları
Günümüz cephe tasarımları; prestij, estetik, fonksiyonellik, konfor ve özellikle enerjinin korunmasına yönelik olarak yapıyı tümüyle saran, giydiren bir anlayış ortaya çıkarmaktadır. Bu anlayış doğrultusunda yapı cephesini tümüyle saran, giydiren ve alüminyum doğrama cepheprofilleri kullanılarak oluşturulan konstrüksiyona, alüminyum giydirme cephe adı verilmektedir.
Alüminyum giydirme cepheler, projesinde belirtilen açıklıklarda ve her katın döşeme betonunaalüminyum veya galvanizli çeliktenüretilmiş ankarajlara bağlanan taşıyıcı düşey profiller ile bunlar arasına istenilen yüksekliklerde camtakabilmek ve bunları taşımak için düşey taşıyıcı profillere özel bağlantı elemanları ile bağlanan yatay kayıt profillerinden oluşmaktadır.
Alüminyum giydirme cepheler; dışkabuğunu oluşturan ince cephe elemanları ile mekândan daha fazla faydalanmayı, iyi bir ses ve ısı yalıtımı sağlamayı, iklimlendirme cihazları ile homojen bir havalandırma sağlayarak mekânların kısa sürede ısıtılıp soğutulabilmesinisağlamaktadır. Temizlik ve bakımlarının kolaylığı kadar, hafifliği ile yapıya az yük binmesini sağlayan özellikleri ile çevresiyle uyumlu, estetik ve modern bir dış görünüme sahip alüminyum giydirme cepheler, kullanıcılar tarafından içinde yaşanmaktan memnuniyet duyulan binalar olarak karşımıza çıkmaktadır.
Isı Yalıtım Sistemleri
Isı yalıtımı, sıcak ya da soğuk havanın ısı köprüleri vasıtası ile konutların içine girmesini ya da çıkmasını engellemek adına yapılan işlemlerdir. Sürekli artan enerji faturaları ısınma için ayrılan bütçeleri de arttırmaktadır. Tüketilen toplam enerjinin 1/3 kadar oranının konutlar için sarf edildiği düşünüldüğünde ısı yalıtımı artık bir ihtiyaç durumuna gelmiş bulunmaktadır. Enerji tasarrufunun yanında ısı yalıtımı, konutların ömrünü uzatmak, değerini arttırmak, arzu edilen konfor şartlarını sağlamak, sağlıklı bir yaşam sürmek, çevre kirliliğini azaltmak ve sağlıklı bir çevre oluşturmak için hayata geçirilmesi gereken bir uygulamadır.
Isı Yalıtım Sistemi Aşamaları
- Yüzey Hazırlık
- Subasman Profili Yerleştirme
- Isı Yalıtım Levhaları Yapıştırma
- Isı Yalıtım Levhaları Dübelleme
- Köşe Profilleri Yerleştirme
- Fileli Sıva Uygulama
- Dekoratif Kaplama ve Dış Cephe Boya
Dış Cephe Mantolama
Binalarda ısı yalıtımı için içten, dıştan ve sandviç duvar olmak üzere 3 farklı yöntem uygulanır. Isı köprülerinin oluşumunu önlemek ve yalıtımın sürekliliğini sağlamak için yapılan en iyi uygulamamantolama uygulamasıdır. Dış cephe mantolama uygulaması yapı fiziği açısından en uygun olan ısı yalıtım sistemidir. Mantolamamevsim şatlarına göre ısı kayıp ve kazançlarını engellemek için binadış kabuğunun ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanmasıdır. Teknik olarak ise ısı köprüsüoluşturmadan gerekli ısı iletim katsayısına ulaşmak için bina dış yüzeyine yapılan ısı izolasyonudur.
Alüminyum Küpeşte Korkuluk
Merdivenlere, balkonlara, havuz kenarlarına ve inşaatların birçok bölümüne emniyeti ve hoş bir görünümü sağlamak için alüminyum korkuluk profilleri kullanılarak yapılan dekorasyona alüminyum küpeşte ve korkuluk denir.
Alüminyum merdiven korkuluklardiğer küpeşte uygulamalarına göre daha estetik bir duruş sergiler. Mekanlarınıza estetik bir görünüm vermek istiyorsanız , merdiven korkuluk küpeşte sistemlerini tercih etmenizi tavsiye ederiz.Alüminyum küpeşte sistemleri demontajdır. Yani profiller parça şeklindedir. Parçalar birbirlerine monte edilerek alüminyum küpeşteoluşturulur. Alüminyum küpeşte sistemi oluşturulurken, parçalar farklı şekillerde kullanılarak değişik modeller oluşturulabilir.
Alüminyum doğrama
Yaşam alanlarında kullanılan sistemler olarak alüminyum doğrama sistemleri oldukça yaygın kullanılmaktadır. İç ve dış alüminyum profillerin,ısı yalıtımı sağlamak amacıyla yalıtkan bir profille birbirine bağlanmasıyla oluşturulan doğrama sistemidir.Alüminyum, inşaatlarda çok kullanılan bir metaldir. Özellikle, kapı, pencere, giydirme cephe gibi uygulamalarda, sağlamlığı, dayanıklılığı ve estetik yönden üstün özellikleri nedeniyle tercih edilmektedir.
Alüminyum yapısı itibariyle ısı iletim katsayısı yüksek bir malzemedir. Polyamid ise düşük toleranslarla hassas olarak üretilebilen ısı iletim katsayısı son derece düşük, mukavemet ve sertliği ise oldukça yüksek olan bir malzemedir.
Kullanılan alüminyum profiller, Amerikan normuna göre AA 6063-T5 veya Avrupa ve Türkiye standartlarına göre 6060-T5 / 6063-T5 alaşımından üretilmelidir. (Profil üreticisinde TS 5247 (EN 12020-1) kalite belgesi aranmalıdır). Bu standart “Hassas Tolerans”ları esas aldığından profillerin birbirleriyle çalışması daha iyi olur.Zengin aksesuar ve açılma tekniklerine sahip olup, tüm mekanizmalar, manuel ve mekatronik olarak veya bir bina yönetim sistemi kullanılarak, merkezi olarak çalıştırılabilmektedir.
3 Boyutlu Modelleme Fiyatları
3 boyutlu modelleme bilgisayar ortamında bir nesnenin matematiksel olarak vektörel bir formatta oluşturulmasıdır. Ortaya çıkan ürün modelalınan nesnenin geometrik bir temsilidir.Bu bağlamda elde edilenmodel; üretilecek yada üretimi tamamlanmış ürünü, birebir boyutlarında, bilgisayar ortamında kullanılabilir hale getirir. Yine bilgisayar ortamında ürüne çeşitli kaplama bileşenleri aracılığı ile farklı renk,doku,parlaklık,şeffaflık gibi değişik görüntü formları atanabilir.
Bu, modellenmiş ürünü üretecek veya değiştirecek firma ve kişilere, ürünle ilgili çalışma henüz uygulanmadan nasıl bir sonuç elde edileceğini birebir önceden görmek, gerekli ise değiştirmek ve müşterilerine bir önizleme sunma fırsatını verir. 3 Boyutlu modellemegünümüzde Bilgisayar oyunlarından endüstriel tasarıma, mimari alanlardan reklam sektörüne bir çok alanda yoğun şekilde kullanılmaktadır. Ülkemizde en çok öne çıkan kullanım alanı ise mimari modellemedir.Yapılacak olan yeni bir inşaatın cephe görünümünü gerek mütahite gerek ilgili belediyelere onayı için kullanımı zorunlu bir aracı haline gelmiş olan 3 boyutlu modelleme; Yapım aşamasında satışa sunulan dairelerin müşteriye atrıntılı anlatımı için, örnek daire çizimleriyle devreye girmekte, satış sırasında satış temsilcilerine büyük kolaylık ve etki sağlamaktadır.